5.30.2016

Hari Gawai Celebration 2016

Having such an awesome time celebrating Gawai last night at Auntie Magdelene's house. Since I'm too far away from my hometown so I couldn't celebrate both Gawai and Kaamatan Festivals (I'm mix Iban and Dusun so I celebrate both festivals) with my big family and friends in Malaysia. Here, we only celebrate Gawai because most of my mom's friends are from Sarawak and we just celebrate with makan-makan.

Foods everywhere :'D
Gawai beauties !












video

video

That's it! Kotobian Tadau Tagazo do Kaamatan and Gayu Guru Gerai Nyamai ! :)

11 comments on "Hari Gawai Celebration 2016"
  1. wow,. walaupun jauh, tetap juga celebrate bah kan..di mana mana pun boleh jadi bah..nice juga tu,.meriah owh,.siap dengan pakaian traditional lagi oOoO..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya hehe. Tidak sangka juga dorg celebrate Gawai sini ni. Sepatutnya saya pakai tradisi sabah tapi, tapi baju tdk sempat siap masa kami dtg sini. hehehe

      Delete
    2. owh,.patut la..relex la..next time kasi siap..hahha

      Delete
    3. Next year saya pakai baju tradisi kita :)

      Delete
  2. Cloudy look so sweet! :D Kotobian Tadau Tagazo do Kaamatan and Gayu Guru Gerai Nyamai ( tak faham maksudnya c/p ja. Aci bah?) Selamat hari gawai Dan pesta keamatan mcm tu ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. awh thankyou Athirah :) Ahahaha, betul lah tu. Pandai you :)

      Delete
  3. wahh claudy nampak meriah sangat! seronoknya :D
    and I see lots of foods, makes me hungry again hihi
    btw,cantiknya baju tradisional tuh semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah eventhough cara celebrate tak sama dekat kg Sarawak. yes, there are lots of foods and claudy makan 5 rounds or maybe lebih xD thankyou. semua tu baju tradisi from Sarawak lain2 etnik :)

      Delete
  4. woahhhh so nice ! I love the clothes I love the food !!

    Zety mmg teringin nk celebrate gawai (festival in sabah & sarawak) sbb zety rasa perayaan ni kool gila dengan budaya yg best! Menarik

    pernah tried manok cooked in bamboo & it kinda cool & delicious dish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. Zety ikut lah claudy balik kampung next time and celebrate sama hehehehehe

      ahhh really? try dekat mana?

      Delete
    2. wahh really?? hehehe


      try waktu universiti festival ,

      Delete